Holmsunds-ror.se

Rensa avloppsbrunnar

Det är inte roligt att råka ut för vattenskador i sitt sommarboende. Ändå är råkar tusentals svenskar ut för vattenskador för sammanlagt miljardbelopp, enligt VVS-branschen. Små vattenskador kan snabbt bli en dyr historia om de inte fixas. I många fall handlar det bara om några enkla knep som behöver göras i förväg innan höst och vinter kommer för att sommarboendet ska klara sig. Dessutom kommer du undvika att börja varje vår och sommar med att reparera och istället ha tid över till det sommarboendet handlar om: avkoppling och kvalitetstid med familj och vänner.

Gör detta för att undvika vattenskador

När sommaren närmar sitt slut är det bra att vara förberedd genom att läsa på vad som lätt kan åtgärdas innan kylan kommer. Att rensa avloppsbrunnen i våtutrymmen är ett viktigt steg för att vattnet inte ska vara kvar och riskera att frysa till is vilket spräcker rören och olyckan är framme. Kontrollera även rörfogar, kopplingar på vattenrör och skarvar på avloppsrör, ger vattenmätaren utslag läcker det nånstans. Du kan även låta lite värme stå på men kom ihåg att ett strömavbrott under en kall vinter kan snabbt frysa igen rören. förbered dig och undvik vattenskador i vinter för att undvika oväntade kostnader.

Kalla vintrar ökar risken för vattenskador

Beroende på var i landet ditt sommarboende står kan en kall vinter snabbt få allvarliga konsekvenser. Men det förekommer även år där det är kalla vintrar över hela landet. Och efter dessa år brukar anmälningarna om vattenskadorna öka i mars och april då husägarna kommer till sommarboendet och slår på vattnet för första gången. Här gäller det att vara uppmärksam redan innan man slår på vattnet. Dubbelkolla att vattenmätaren inte visar att det läcker ut vatten någonstans. Efter att vattnet har slagits på är det även bra att ta en kontroll av vattenrören för att vara säker på att sommaren kan starta med lugn och frid i sommarhuset. Kom ihåg; det är små åtgärder som förebygger stora kostnader!