Holmsunds-ror.se

Världens 4 viktigaste pipelines

Rör leder allt från vatten till information och elektricitet och annat. Pipelines – de viktigaste rören i världen om du så vill. I vilket fall de största. De används främst för att forsla stora mängder gas och olja över stora distanser. Pipelines hör till vad som kallas för “midstream”-verksamheter. Många av dem förvaltas av företag som inte själva utvinner olja eller gas och de utgör i sig investeringsmöjligheter som uppskattas för att de ofta är stabila även om marknaden i övrigt är turbulent. Om du driver, eller är med och driver ett företag som sysslar med den typen av investeringar har vi såklart ingen aning om. Vi vet däremot att om du är företagare så är du väl medveten om vikten av att ha tillgång till likvida medel. Qred erbjuder enkla företagslån utan startavgifter, dolda kostnader och bindningstider. Du ansöker via deras hemsida och får en offert inom loppet av någon timme. Om du tycker om deras erbjudande gör du en formell ansökan med hjälp av BankID. Pengarna har du sedan på ditt företagskonto redan samma dag.

West-East Gas Pipeline

Den här pipelinen går mellan Kinas östra och västra delar och blev aktiv år 2004. Den drivs av PetroChina och löper drygt 4000 km. Som namnet avslöjar forslar den naturgas mellan några av Kinas största städer. Med tanke på att Kina, landet med världens största befolkning, långsamt försöker gå över till ett mer miljövänligt samhälle är den pipelinen en som påverkar miljön för hela jordklotet.

Rockies Express Pipeline

En 2755 kilometer lång pipeline för naturgas som löper genom Klippiga bergen i USA och levererar gas till den amerikanska mellanvästern. Pipelinen ägs av Tallgrass Development och togs i bruk år 2009.

Keystone XL Pipeline

En pipeline som går från Hardisty i Kanada till Steele City i Nebraska, USA. Den är 1897 kilometer lång och transporterar mer än 800 000 tunnor olja per dag. Den ägs av TransCanada och kommer att sammankopplas med ett existerande pipeline-nätverk som löper ända ned till Mexikanska Gulfen. Att konstruera den var ett gigantiskt projekt som skapade så mycket som 42100 arbetstillfällen.

Druzhba pipeline

Druzhba pipeline är världens längsta pipeline för olja. Pipelinen löper över 4000 kilometer från de östra delarna av europeiska Ryssland till länder som Vitryssland, Polen, Slovakien och Tyskland. Den byggdes under kalla krigets dagar, den slutfördes år 1964. Då var avsikten med den att förse Sovjetunionens satellitstater med energi. Pipelinen startar i Almetyevsk i Rysslands mitt och upphämtar olja från Sibirien, Uralbergen och Kaspiska havet. Därifrån löper den hela vägen till Mozyr i södra Vitryssland och delas av till pipelines som går till Polen och Ryssland. Företagen som driver Druzhba är Transneft, Gomeltransneft Druzhba, IkrTransNAfta, PERN, Transpetrol AS, Mero och MOL.

clean-retina-pro