Holmsunds-ror.se

Anlita hantverkare för VVS

Är du mitt uppe i en renovering eller ska du kanske påbörja ett renoveringsprojekt inom en snar framtid? Då kan det vara en god idé att planera hur du ska gå tillväga för att anlita en bra hantverkare. Detta gäller naturligtvis inte i alla situationer, men om du funderar på att dra nya eller flytta avloppsrör och vattenledningar är det ett måste. Du får nämligen inte göra denna typ av arbetsmoment på egen hand.

Det finns många riktigt bra VVS-installatörer att använda sig av när du är i behov av hjälp. Tack vare ROT-avdraget är det dessutom inte längre lika kostsamt som det var förr. ROT-avdraget hjälper dig att minimera kostnaderna så mycket som möjligt, samtidigt som du fortfarande får ta del av samma högklassiga service. ROT gäller dock enbart för arbetskostnaden. Vill du hitta billigt och bra material ska du vända dig till Rörfokus.se så att du har allt på plats innan hantverkaren sätter igång. Att påbörja en renovering är ett stort projekt för många och planering är viktigt. Det är dock minst lika viktigt att planera med din hantverkare som att planera vilken vägg du ska slå ut först.

Att tänka på

Det finns många saker som du bör tänka på när du ska anlita en hantverkare. Här nedan har vi listat några viktiga punkter att ha i åtanke.

  • Se till att du får in offerter från flera olika hantverkare. På så sätt kommer du snabbt och enkelt kunna jämföra de olika kostnaderna. Här är det dock viktigt att du säkerställer att de har lämnat priset för det totala arbetet. Se också till att momsen är inkluderad.
  • Du bör aldrig anlita en VVS-installatör utan att ni båda har skrivit på ett avtal. I avtalet ska omfattning, pris och tidplan stå med. Det ska även finnas information om eventuella extraarbeten, vad som gäller för material och vem som ska stå för städning och resekostnader.
  • Vill du slippa extra avgifter så ska du bara välja en hantverkare som betalar F-skatt. Annars är det du som kommer stå som arbetsgivare och behöver således ta den kostnaden själv. Inte kul!
  • Välj ett företag som du kan känna dig trygg med. Med det menar vi att du ska kolla upp omdömen och ta kontakt med referenskunder om så möjligt. Hör dig för med hantverkaren om det finns någon allrisk- och ansvarsförsäkring, annars bör du välja någon annan.
  • Be om att få se ett intyg på att hantverkaren du anlitar är certifierad, behörig eller auktoriserad. Detta ska hantverkaren kunna visa upp för dig som kund.
  • Hos Kronofogden kan du få hjälp att ta reda på om företaget du vill använda dig av har gått i konkurs förut eller om det finns några skulder som de sitter på idag.
clean-retina-pro